zondag 21 maart 2010

kiemgroente

Sinds vorige heb ik iets "nieuws" kiemgroente.
Persoonlijk vind ik als je kiemgroente koopt dit vrij duur is. Als je hetzelf maakt heb je voor dezelfde prijs 3 tot 4 keer meer.
In tuincentra vind je zaad dat specifiek is voor kiemgroente.
Hoe begin je eraan. Je doet een 1/2 eetlepel zaadjes in een pot, doe er water op en laat dit een dagje staan. Dan water eraf ,ff spoelen een doekje ( liefst neteldoek) over het potje spannen en omgekeerd zetten.
Dan 2 keer per dag 's morgen en 's avonds de kiemgroente spoelen. Na een dag 5 - 7 heb je lekker kiemen.

Kiemgroenten zijn lekker bij een slaatje,op de boterham met kaas, hesp, .....

In het mini-serretje heb ik kerstomaten gezaaid. Al deze dingen staan binnenshuis te kiemen.


Welke kiemgroenten heb ik:
* mungboon = sojascheuten
* roze radijs
* rucola ( op watten of keukenrol)
* tuinkers ( op watten of keukenrol)
* luzerne

Geen opmerkingen: