Sinds vorige heb ik iets "nieuws" kiemgroente.
Persoonlijk vind ik als je kiemgroente koopt dit vrij duur is. Als je hetzelf maakt heb je voor dezelfde prijs 3 tot 4 keer meer.
In tuincentra vind je zaad dat specifiek is voor kiemgroente.
Hoe begin je eraan. Je doet een 1/2 eetlepel zaadjes in een pot, doe er water op en laat dit een dagje staan. Dan water eraf ,ff spoelen een doekje ( liefst neteldoek) over het potje spannen en omgekeerd zetten.
Dan 2 keer per dag 's morgen en 's avonds de kiemgroente spoelen. Na een dag 5 - 7 heb je lekker kiemen.
Kiemgroenten zijn lekker bij een slaatje,op de boterham met kaas, hesp, .....
In het mini-serretje heb ik kerstomaten gezaaid. Al deze dingen staan binnenshuis te kiemen.
Welke kiemgroenten heb ik:
* mungboon = sojascheuten
* roze radijs
* rucola ( op watten of keukenrol)
* tuinkers ( op watten of keukenrol)
* luzerne
Geen opmerkingen:
Een reactie posten