dinsdag 19 maart 2013

Lasagne

Deze avond is het lasagne. Zelfgemaakt, met verse saus.
De tomaten-groentensaus en de kaassaus ( met restjes kaas)
Wat doe ik allemaal in de tomaten-groentensaus??
* 2 kleine courgetten
* 1 aubergine
* 2 kleine uien of 1 hele grote
* 3 paprika's of zoete puntpaprika
* 4 wortelen
* 500 gram champignons
* 300 gram gehakt ( niet altijd)
* +/- 500 gram tomaten ( meestal op het zicht
* provinciale kruiden
* peper van de molen
* olijfolie

Alle groentjes versnijden in een grote kom doen alles goed laten sudderen, hoe langer hoe lekkerder.

De kaassaus heb ik deze keer gemaakt met restjes kaas die nog in de koelkast lagen. Zo restjes die je nogal vergeet of kan vergeten.
Dus heb ik eerst een  klassieke bechamelsaus gemaakt en daar de restjes kaas bij.
* een restje belegen kaas ( vers)
* een restje parmezaan ( vers)
Wat ik soms ook doe is na een kaasschotel , van die restjes een kaassaus maken.

Als de saus klaar is kan je beginnen opbouwen van de lasagne.
Maar begin steeds met pasta onderaan, daarop kaassaus, pasta, tomaten-groenten, .....zo opbouwen tot de ovenschotel vol is.
Afwerken met geraspte kaas vers of uit een zakje
Daarna in een warme oven 180°-200° graden om een mooi gegratineerd korstje te bekomen.

Eigenlijk een receptje waarin je heel wat " restjes " kan verwerken

Geen opmerkingen: