woensdag 9 september 2015

ketchup

Vorige week nog eens ketchup gemaakt. Had een recept gevonden en zou het eens uittesten.
Het bleek echt lekker te zijn, natuurlijk niet te vergelijken met de ketchup die je koopt.
De ketchup is ongeveer 3 maand houdbaar,


Benodigdheden:
* 1kg tomaten
* 1 rood chilipepertje
175 gr (riet)suiker
* 200 ml wittewijnazijn
* 0,5 tl zout

bereiding:
Was de tomaten en snijd in stukjes.
Snij het chilipepertje en verwijder de zaadlijsten
voeg de tomaten, suiker, azijn, pepertje, zout samen in een pot en laat zachtjes een uurtje koken. Doe alles in een puntzeef en mix.
Laat de ketchup nog koken tot de gewenste dikte en giet in propere gesteriliseerde potten.
Schroefdeksel erop en omgekeerd laten afkoelen.

2 opmerkingen:

Sopdet Si zei

Ik schrik er wat van dat het zo lang moet koken.
Hier komt ketchup ook regelmatig aan tafel, zeker in het weekend. Klinkt leuk om zelf eens te proberen.

Sandra zei

Over zelf ketchup maken is dit het eerste dat ik lees ergens.
Zelf ben ik er geen fan van. Het is wel in huis voor sommigen.
Zelf hou ik bij het tartaar. Enkel bij frietjes trouwens.
Er is meestal wel ketchup in huis. Bio en curry (voor enkelen).