vrijdag 26 november 2010

pompoensoep met geitenkaas

Onlangs zag ik op tv een recept van pompoensoep met geitenkaas en zwarte woudham.
Ik heb er mijn eigen recept van gemaakt. De woudham ken je vervangen, door gebakken spekjes of rookworst, ......
De geitenkaas is in buchevorm en zorgt voor de romigheid. Lekker met knapperig stokbrood.

Benodigdheden

* een kleine pompoen
* 2 preiwitten
* stukje knolselder
* kippenbouillon
* klontje boter
* een stukje geitenkaas

* zwarte woudham,gebakken spekjes, rookworst, ......

werkwijze
De groenten proper maken en goed spoelen en snijden. De boter laten smelten en de groenten even laten aanstoven 5à 10 min. De kippenbouillon ( kan ook met bouillonpoeder of blokjes met water erbij)erbij doen.Tot alles net onder staat. Alles laten koken een 30 min tot de pompoen uit elkaar valt.
Daarna alles goed mixen. De geitenkaas er net voor het mixen erbij doen.

In soepkommetjes de ham in snippers gesneden doen en daar de lekkere warme soep bijdoen.
Dit is genieten !!!

Geen opmerkingen: