maandag 13 april 2009

Bergkristal

Algemene informatie
Bergkristal is wit tot kleurloos, doorzichtig en heeft een glasachtige glans. Deze steen behoort tot de macrokristallijne kwarts-familie.

Etymologie
Bergkristal is afgeleid van het Griekse woord krustallos = ijs.

Werking
Bergkristal is een steen met enorme geneeskracht en bij uitstek geschikt voor healings en energetisch werk. De steen reguleert energie, absorbeert energie, geeft energie en slaat energie op naar gelang wat er nodig is in een bepaalde situatie. Omdat bergkristal zo neutraal en zuiver is, kan de steen opgeladen worden voor elke (energetische) werking en kan ook de werking van andere stenen versterken. Het beschermt de aura tegen straling, reinigt de chakra’s en brengt ze in balans. Mentaal bevordert bergkristal concentratie, helder denken, helpt om een neutrale en onpartijdige houding aan te nemen en om problemen op te lossen. De steen werkt zuiverend, vitaliserend, verkoelend (voor bijvoorbeeld brandwonden), pijnstillend, koortsverlagend, stimuleert het immuunsysteem en brengt het lichaam in balans. Ook vermindert het zwellingen, misselijkheid en diarree.
Sinds vorig jaar mei draag ikzelf ook steeds bergkristal. Waarom dan zal je denken. Vorige jaar had ik een abces op mijn amandelen. Heb nu altijd wel al een "zwakke keel" gehad. Maar vorig jaar was het extreem, 3-4 weken aan een stuk had ik een amandelonsteking die niet wilde genezen. Dit was na het overlijden van mijn papa.
Maar omdat abcessen terug kunnen keren eens je ze hebt gehad. Bergkristal helpt dus ook tegen abcessen in de keel.

Chakra
Allemaal

reinigen en opladen

Zie andere edelstenen.

Geen opmerkingen: