donderdag 9 juli 2009

rabarberconfituur

Rabarberconfituur is een herinnering uit mijn kindertijd. Mijn grootmoeder langs papa zijn kant maakte dit altijd. Maar Pit ( zo noemde we haar) maakte deze zo dik dat je er bijna sneetje van kon snijden. Pit gebruikte deze confituur, om haar zelfgemaakte taarten mee te vullen.
De taarten een kruising tussen biscuit en cake.
Zie het nog zo voor me. En als ze in de keuken bezig was, mochten we haar niet storen. Wilden we toch in de keuken, moesten we op een stoel naast haar zitten en nergens aankomen.
Goh wat een nostalgie.
Deze morgen zelf ook rabarberconfituur gemaakt . Wel niet naar het recept van mijn grootmoeder. Zij gebruikte +/- 1,5 kg suiker op 1 kg fruit echt wel zoet, zo zoet dat hij met de tijd versuikerde.

rababerconfituur:

* 1 kg rabarber
* 1 kg confituursuiker a la minute

Rabarber wassen , in stukjes snijden en afwegen. Alles in een kom doen en suiker erover doen. Een nachtje laten trekken, tot alle suiker gesmolten is met de sappen van de rabarber. Dan de confituur maken volgens de bereidingswijze op de verpakking. Goed laten doorkoken. De confituur is klaar als je een lepel op een bordje doet ff laat staan en er dan een streepje intrekken. Blijft de streep open is de confituur klaar. Alles in potten doen .
Smakkelijk





Geen opmerkingen: