dinsdag 5 juni 2018

herstellen


Vorige week was ons Mollemientje weer 2 dagen spoorloos. Vrijdag ochtend kwam ze toch weer thuis, en hoe op 3 pootjes, 1 pootje trok ze in. Ondanks dat ze mank liep, kroop ze toch hier en daar op. In de loop van de dag begon ik zo te denken zou ze haar pootje niet gebroken hebben. 's Avonds als manlief thuis was toch maar beslist om naar de dierenarts te bellen. Onze eigen dierenarts was met vakantie :-( Dan maar gebeld naar zijn vervangende collega gelukkig mochten we een half uurtje al langskomen . Mollemientje werd onderzocht, pootje geschoren want ze had "iets"gevoeld. Bleek een klein wondje. Voor alle zekerheid een rontgenfoto genomen. En ja hoor een breuk, een elleboogbreuk wat niet veel voor komt bij poezen. Mollemientje moest geopereerd worden dat stond vast. Er werd contact opgenomen met de dierenkliniek in Hulst, want hier is er geen orthopedist voor dieren. Die gingen de foto's bekijken voor hoe en wat. Werd het herstellen of amputeren. De dierenarts sprak al prijzen uit om toch ffkes te slikken. Herstel operatie zou volgens haar 700-800 euro voor een hersteloperatie zonder medicijnen en nazorg. Amputeren zou tussen de 300 en 400 euro kosten.
Mollemien kreeg antibiotica en pijnstilling. We gingen nog berecht krijgen van hoe en wat.
Vrijdagavond kregen we nog telefoon de orthopedist zou maandag op vakantie vertrekken en wilde wel op zaterdag nog opereren ( vrije dag). Dus zaterdag heeft ze de hersteloperatie gehad , ze mag 3 weken niet buiten . De prijs lag een pak lager dan dat de vervangende dierenarts had gezegd.. Er zit een pin in haar pootje en een draad om het ellebooggewricht op zijn plaats te houden. 1 augustus mag de draad eruit gehaald worden.
Mollemientje doet het nu goed  ze begint soms al op haar pootje te steunen. vraagt eigenlijk niet voor buiten en als ze aan de deur zit negeren we haar.

Geen opmerkingen: