woensdag 11 februari 2009

Amethist





Enkele weet je datjes voor de maand februari.


Weet je dat " amethist" de edelsteen voor de maand februari is?

Amethist geeft rust, verdiept, zuivert een gespannen, overgevoelige atmosfeer in wacht- en spreekkamers. Werkt heel goed tegen slapeloosheid als hij onder het hoofdkussen wordt gelegd (mits het kussen niet gevuld is met synthetisch materiaal).
Amethist is ook een heel goede steen om een meditatieruimte met zijn ontspannende trillingen te vullen. De meditatie zal op een hoger niveau komen.

Toepassingen
Pijn verzachtend, doet verkrampingen verdwijnen, bij kneuzingen en verwondingen, zenuwziekten, aandoeningen aan de luchtwegen, darmklachten, huidziekten. De Amethist moet men op de gekneusde of zere huidplaats leggen. Bij huidziekten streelt u zacht de huid met de trommelde Amethist. Rond het hoofd: hoofdpijn in het algemeen, hoofdpijn door zenuwpijn, hoofdpijn door verkrampingen. Spieren: stijve rugspieren. Masseer de rug van uw partner met een getrommelde steen of laat u masseren. De getrommelde steen doet verkrampingen verdwijnen. Daarna masseert u de getroffen spieren met de handen.

Mentaal:
stimulering van nuchtere gedachten, concentratievermogen, realiteit en bewustheid. Plaats de Amethistgeode daar waar u geconcentreerd moet werken. Geestelijk en spiritueel: stimulering van inspiratie en intuïtie, actief dromen en daarna rustig slapen, rouwverwerking, eerlijkheid, aandacht, versterking van de zin voor rechtvaardigheid, innerlijke rust. Om actiever te dromen en goed te slapen legt u de steen elke nacht onder uw kussen.

Tips voor het reinigen van Amethist
Dit kristal moet minstens 1 x per maand gereinigd worden. Ik zelf reinig dit kristal/deze edelsteen niet in zout water,maar houd hem het liefst onder stromend water of reinig hem met salie-of wierook.Je zult vanzelf wel voelen als het kristal aangeeft dat het tijd is;je zult merken dat je hem dan als vanzelf oppakt en gaat reinigen... Als je voelt dat hij lekker even in de zon (niet te lang, want anders kan hij verkleuren!)of in het maanlicht wil liggen, is dat prima...anders laadt hij zich vanzelf op of door de energie in het huis, andere kristallen(bijv. Seleniet of Kyaniet)

Geen opmerkingen: