woensdag 19 mei 2010

oudercontact

Gisteren was het oudercontact in de 3de kleuterklas.
Vol spanning er naar toe omdat we thuis soms toch merken dat Grote M anders kan zijn. Hoe anders is hij als hij zich zelve niet is, vlug boos, hysterisch worden, overgevoelig, ......
We mochten ook zijn "toeters" inkijken. Grote M zijn juf was héél tevreden over Grote M,doet flink mee in de klas,als ze werkje krijgen zet hij zich volledig in en is dan héél geconcentreerd aan het werken.
Bij zijn "toeters" waren het eigenlijk kleine foutjes. Hij scoorde bij de betere middelmaat. Enkele weken terug had zijn juf nog eens een soortegelijke test gedaan en daar scoorde hij beter. Dus volgend jaar in het eerste leerjaar zal hij geen problemen hebben.
De juf vertelde ook dat Grote M soms ook op school anders kan zijn dat ze hem dan soms niet herkent. De oorzaak weten we ook, als Q bij hem hangt is het om zeep. Q is verbaal héél sterk, maar kent geen grenzen , luisterd niet, heeft geen manieren.
Want de juf zei ook ,Q spreekt haar soms tegen met een taal dat niet gepast is voor een kleuter van 6 jaar.
Grote M heeft het dan soms zo opgekropt,dat als hij thuis is de bom ontploft.
Kortom grote M is een droom van een kind om in de klas te hebben. ( bloosbloos)

Blijkbaar hebben mijn kindjes dit beide want de juf van kleine M zegt dit ook dikwijls " echt een droom van een kind om in de klas te hebben, waren ze allemaal maar zo"

1 opmerking:

Nicole Orriëns zei

Heerlijk zo'n positief oudergesprek! Dan ga je op wolkjes naar huis.