zaterdag 7 januari 2012

cake

De laatste dagen heb ik al wat cake gebakken. Vorige week was ik gestart om te proberen cake te bakken met stevia(poeder) .
Maar als men nu eens een deftig recept zou vinden, maar nee. Dus op de site van de verpakking gekeken. Daar stond wel cake op, maar het was een recept van marmercake met pistache-en amandelen, in plaats van chocolade. Je vind dus nergens een goede of ideale verhouding om suiker te vervangen door stevia.
Had de helft gemaakt met amandelpoeder, maar manlief vond het veel te droog en niet "zoet" genoeg. De volgende dag dezelfde cake geprobeerd maar zonder amandelpoeder.manlief vond het nog steeds te droog.
Vandaag nog maar eens geprobeerd, maar alles verdubbelt .
Maandag trakteert manlief op zijn werk met cake voor zijn verjaardag. Dus moet ik 5 cakes bakken.
op zich geen probleem , maar in onze oven kan ik maar 1 cake zetten omdat het een combi-microgolfoven is.
Dus dat duurt wel even voor al eer alle cake gebakken is.
Morgen kan ik niet bakken want dan zijn we niet thuis.
Dit recept gebruikte ik:

* 220 gram (room)boter
* 250 gram (riet)suiker
* 250 gram zelfrijzende bloem
* 1 zakje vanillesuiker of het merg van 1vanillestok
* 4 eieren

De eieren met de suiker en de vanille wit kloppen. De bloem toevoegen en als laatste de gesmolten boter.

De  cakevorm invetten en bebloemen , deeg erin storten. Als je marmer cake wil, doe dan de helft van het deeg in de vorm, doe bij de andere helft chocolade(poeder) goed mengen en bij het vanille-deeg.

En 50-60 ' bakken in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Met een goed basisdeeg kan men alle kanten op. Je kan fruit toevoegen, chocoladestukjes, ........

1 opmerking:

Anoniem zei

mercie, zal ik eens uitproberen