zondag 15 april 2012

cupcakes, muffins, .....

Tussen de verzorging en de voedingen van baby M,gaat het hier zijn gewone gangetje. Nu nog vrij rustig door de laatste vakantiedag. Vanaf morgen iets drukker, terug school en bakken voor het BK.
Tja als je graag een handje wil toesteken , manlief gaat helpen op het BK, de jongens gaan voorlopen op het BK dus kan mama niet achterblijven .
Dus wat mama dan inderdaad tussendoor bakken, veel bakken ( lees héél veel) Er werd me gevraagd of ik cupcakes of muffins kon bakken. Het gaat hier niet om enkele stuks maar om een kleine 200.

Sommige mensen denken dat cupcakes en muffins hetzelfde zijn. Maar dit is niet het geval.
verschil cupcakes en muffins:
VormEr zijn een paar belangrijke verschillen tussen de cupcake en de muffin. Om te beginnen: de vorm!
Een cupcake is een klein cakeje, het is dan ook de bedoeling dat het cakeje rijst tot aan het randje van het papieren bakje en niet eroverheen. Dit is bij een muffin wel de bedoeling. Dit gebakje heeft een paddenstoel-vorm en rijst tot ver boven de rand van het papieren bakje.

Structuur en inhoudOok zit er een verschil in de structuur van de gebakjes: een cupcake heeft echt de structuur van een cake, een muffin heeft meer een broodachtige structuur. Ook zit er in het beslag van een muffin vaak een extraatje: rozijnen, chocola, noten of stukjes appel bijvoorbeeld. Bij cupcakejes is dit niet het geval: deze cakejes krijgen vaak wel een topping gemaakt van boter, poedersuiker en kleurstof of jam. Verder worden ze vaak nog versierd met bijvoorbeeld hartvormige snoepjes, kleine gekleurde balletjes of spikkels.

1 opmerking:

Juud zei

ja ik ken het verschil wel...maar lekker zijn ze allebei!