maandag 17 februari 2014

8 jaar

Vandaag een dubbele dag, een dag dat vreugde en verdriet dicht bij elkaar aanleunen. Een vreugde dag omwille van een verjaardag, de verjaardag van kleine M.. Verdriet omdat mijn papa vandaag 6 jaar geleden overleden is. Op kleine M zijn 2 de verjaardag. 
 8 jaar geleden, werd kleine M geboren, zijn geboorte ging nogal vlotjes. Kan beter zeggen iets te vlot. De gevolgen waren er dan ook.
Het eerste kwartiertje na de geboorte was alles in orde,  maar toen begon hij te piepen . Dus moest hij in de coveuze. Ze dachten dat het voor eventjes ging zijn.
Er werden foto's van zijn longen gemaakt, bloed geprikt, ..... Ze dachten dat hij een longontsteking had, omdat ik 14 dagen voor zijn geboorte heel erg verkouden was geweest.
Dus werd er antibiotica opgestart.

Uren later kregen we te horen van een bepaalde ka " als hij de morgen haalt mag je blij zijn"

De nacht kwam, uren verstreken, hij had flink liggen huilen dus de verpleging dacht , hij heeft de klik gemaakt. Maar nee, het piepen bleef. De ochtend die volgde, kwam er een andere ka, met het bericht dat het beter was om hem over  te brengen naar het UZ. Mocht kiezen, Antwerpen of Gent. Het piepen bleef, zijn longen waren niet rijp, door de te vlotte geboorte had hij het vocht niet uit zijn longen kunnen persen. Ik had Gent gekozen, nog geen uurtje later stond de ambulance er met een mobiele coveuze. Er werden infusen , .... gestoken.
Na de middag mochten we hem gaan bezoeken, op neonatologie is Gent. Daar heeft hij eerst onder een zuurstofkoepel gelegen, maar dat hielp niet zo goed. Na 1,5 dag werd er beslist om hem aan de zuurstof te leggen. Dus het werd CPAP, toch zelfstandig ademen, maar met tegendruk in de longen.
dag 4 na de geboorte


 Op Neonatologie, heeft kleine M 14 dagen verbleven. Een week op A-afdeling, dan mocht op de B afdeling op een kamertje apart. Zijn saturatie speelde hem parten, hij deed teveel alarmen.
Nu 8 jaar later, lijkt kleine M als 2 druppels op mijn papa. Hetzelfde uiterlijk en karakter.
Koppig als de beste, maar ook lief een karakter apart. Als het tegendraads kan, doet hij het liefst van dubbel tegendraads :-)
Zijn uitspraak is dan ook " LUISTEREN IS SAAI" ( zegt genoeg denk ik )
 druk bouwend aan zijn lego vliegtuig, voor zijn verjaardag. Kleine M speelt graag met lego. De bouwpakketten steekt hij liefst van al op zijn 1tje in elkaar.
Als hij maar creatief kan en mag zijn. sinds kort gaat hij ook naar de "knutselschool" ( de academie voor schone kunsten)
 zijn uitdeelkadootje , 2 versierde cake-pops en een potlood met figuurtje van OXFAM
Kleine M , een fijne verjaardag , geniet van je dag !!!!!!

2 opmerkingen:

Sandra zei

Gelukkige verjaardag M.

Sabrina zei

Dank je wel !!Sandra