donderdag 3 juli 2014

abrikozenconfituur

Nu het hoogseizoen is om confituur te maken zit ik ook niet stil.
Had onlangs confituursuiker gekocht voor meer fruit en minder suiker.

benodigdheden:
* 1,5 kg abrikozen ontpit en in stukjes gesneden
* sap van 1 limoen of citroen
* pakje confituursuiker ( maxi-fruit)

Bereiding :
De abrikozen en het sap in een kom doen, het suiker erover strooien goed omroeren .
Dan mag dit een nachtje staan omdat abrikozen tot de harde fruitsoorten behoren.
De volgende dag staan de stukjes abrikozen in heel veel "sap" of "siroop" hoe je het ook noemen wil.
Het fruit koken zoals erop de verpakking staat na het koken de test doen , een schepje op een bordje en een lijn erin trekken blijft de lijn open is de confituur klaar.
Schep de confituur in glazen nette , gesteriliseerde potten deksel erop en omdraaien .
Laat de confituur omgedraaid afkoelen, de potten trekken zich zelf "vacuum"

Geen opmerkingen: