woensdag 21 januari 2015

spoed

Baby M had vandaag zijn dagje niet. Het begon deze ochtend op school er was een kindje uit zijn klas al huilend in de school gekomen.  Dus begon hij ook te huilen.
(in de klas is hij flink, gaat flink op het potje op school, .....) Maar hij heeft nog zijn moeilijke momenten, tja is hij het gewoon op school, is hij ziek met koorts gevolg terug thuis blijven.
Nu is hij ook nog maar goed en wel bekomen van ziek zijn.
Rond 9u - kwart na 9 kregen we telefoon van zijn juf hij was gevallen, weende en had een snee aan zijn oog. Het bloedden viel mee.
Ze belde of we hem konden komen halen. Geen probleem, onze auto is net binnen voor onderhoud in de garage. Manlief en ik hup de fiets op, .... op welke tijdspanne we naar school gefietst zijn weet ik niet.
Op school zat de juf alleen met baby M in de klas de andere kindjes waren met de zorgjuf in de turnzaal.
Baby M weende niet meer , de juf hield een doekje en ijs op zijn oog.  Hoe het gebeurt is, weten we niet de juf heeft het ook niet gezien. Hij was gevallen in de kring, hij begon te huilen en pakte direct naar zijn oog.
Tegen de klok van 10, waren we al in het ziekenhuis op de spoeddienst. Gelukkig niet druk, inschrijven, ff wachten, de dokter kwam keek naar zijn oogje om te zien of ze moesten hechten, plakken of lijmen. Het is een opvlakkige snee aan zijn linker oogje, de dokter kon het lijmen. Nu is er ook nog een pleister over om niet aan de wonde en lijm de wrijven en krabben.
De lijm komt binnen een dag of 10 vanzelf los. Binnen een jaar of 2-3 is er niks maar aan zijn oogje te zien. Alleen deze zomer erop letten dat er geen direct zonlicht op schijnt.
Rond kwart voor 11, waren we terug thuis. Gebeld naar zijn juf om te zeggen wat de dokter gedaan heeft.
Nu hopen dat hij morgen geen blauw oog heeft.


1 opmerking:

Nicole Orriëns zei

Wat een schrik! Fijn dat ze het konden lijmen. Dat scheelt toch weer hechten.

Huisvlijt