woensdag 13 februari 2013

onderzoek

Baby M is een echt borstkindje. Een borstkindje is een kindje dat borstvoeding krijgt en weinig tot geen vast voedsel wil.
Met zijn 10, 5 maand weegt hij nog geen 8kg.
Baby M is al 2 keer van gewichtscurve veranderd, wat niet mag. In december bij kind en gezin ( consultatiebureau) maakten ze er nog  niks van, maar ben toch al eens ten rade gegaan bij mijn vaste kinderarts. Dus mocht/mag baby M van zijn 9 maand( hij woog toen 7,7kg) met de grote pot mee-eten.
In de hoop dat er beter resultaat zou zijn ivm zijn eetgedrag.
Nu zijn we 1,5 maand later en baby M weegt nog geen 8 kg. Verder is zijn ontwikkeling in orde.
Deze ochtend dus op controle. Een gesprek over zijn eetgedrag leverde niet zo veel op.
Als baby M een boterham krijgt, vliegt die soms rapper op de grond en roept hij de poes op zijn eigenste manier. Poes Jeckel, is er dan heel rap ;-)
Gelukkig eet baby M wel bruin brood, gedroogde banaan ( verse banaan kan je leuk met kneden en tussen je vingertjes pletten), smeerkaas, choco, confituur is leuk om aan je stoel te smeren, .....
Het enige wat volgens baby M wel lekker is , is mamamelk en daar kan hij van genieten( dan ligt hij soms met z'n oogjes te draaien) ondanks dat ik 2 kloven heb waarvan 1 +/- 2 cm is en een halve cm openstaat ( echt vies) Heb dan ook al hulp ingeroepen van de verloskundige die bij me kwam als baby M was geboren. Daar heb ik een zalf van gekregen die moet ik dan laten voorschrijven bij de huisdokter.
Deze ochtend is er dus bloed geprikt en vrijdag hebben we de resultaten ivm vitamine -tekorten, voedselallergie??, ..... Volgens de kinderarts moeten we ons niet teveel zorgen maken omdat baby M een blije,actieve, ... baby is.

2 opmerkingen:

TIO zei

Hopelijk weet je snel de uitslag en dat hij vrolijk en blij is is natuurlijk ook al heel positief he!

Sandra zei

Hij voelt zich goed. Dat is het voornaamste.
Zo een kloof kan ontzettend pijn doen (je hebt een hele erge)en zonder zal je weer mee kunnen genieten met baby.

Hopelijk eet ie snel toch een beetje mee met de pot. Hier weigerde baby de afgelopen 24 uur 2 keer de borst en voorheen at ie om de 2-3 uur en hij maakt nu smakkende geluiden wanneer ik eet. Bijna tijd voor 't vaste eten dus.