donderdag 11 april 2013

Volkoren speltbroodjes

Spelt staat bekend als het oergraan . Wij vinden het het heel lekker, zelfs de kinderen eten graag speltbrood.
Deze week maakte ik volkoren speltbrood verrijkt met noten, pitten en rozijnen.
Vandaag maakte ik het opnieuw, maar maakte er bolletjes van.
Benodigdheden:
* 500 gram volkren speltbloem
* 11 gram droge gist of 1 zakje of 8 gram verse gist
* 320 ml water
* 15 gram boter
* 8 gram zout
* de noten , pitten en rozijnen heb ik erbij gedaann op het " zicht"
Alle ingredienten goed kneden met de hand of met de machine. Met de hand +/- 20 min , met de machine +/- 10 min.
Laat het deeg afgedekt rijzen 1uur
Na de eerste rijs, de luchtuitduwen vormen en een 2de keers laten rijzen.
Het brood afbakken 30 ' op 230 °, als het kleine broodjes zijn 20 '

1 opmerking:

Nicole Orriëns zei

Ze lijken wel een beetje op gevulde koeken!

Huisvlijt