dinsdag 27 mei 2014

Bezoek

Vandaag krijgen de kinderen op school bezoek.  Niet zomaar bezoek, van een of ander persoon.
Het is bezoek van niemand minder dan prinses Astrid.
Naar aanleiding van haar 30ste huwelijksverjaardag. Het was oorspronkelijk de bedoeling om dit bezoek in september te laten doorgaan. Maar het paleis liet weten dat dit niet kon omdat dan de prinses op missie is. Dus werd het afgeblazen.
De rust keerde weer op school. Tot 1,5 week geleden de school telefoon kreeg van het paleis of het kon dat prinses Astrid op 27 mei alsnog een bezoekje zou brengen aan de school.
Alle troepen werden samen geroepen en de spanning steeg ten top.

Bij grote M steeg de spanning mee en zeker toen er werd gezegd dat het kon zijn dat ze hun werkje persoonlijk mogen afgeven.
Want ja mama, heb dat nog wel nooit gedaan hé. En wat als er kinderen niet beleefd zijn , of hun manieren niet houden.
Van zijn kledij was hij wel zeker hij wist al op voorhand wat hij ging aandoen. Zijn blauwe jas met "gouden"knopen, zijn das, .... ( de kledij die hij vorig jaar met de communie aanhad, hij past er nog perfect in)Hij ging deftig naar school. hij leek wel een Harvard student(je)
Tot ze een brief mee kregen met de dresscode, deftige kledij. De jongens moesten in rood, geel of zwart( GEEN voetbal kledij).  De school had deze brief meegegeven omdat er veel kinderen zijn die in geen gepaste kledij naar school komen, joggings , strandjurkjes, crocs aan de voeten, .....
Joggings ok, op sportdag maar niet voor dagdagelijks. ...
In overleg met de juf was het goed zijn kledij. Hoop nu niet dat ik straks te horen krijg " Mama ze hebben me uitgelachen.

Kleine M is in het rood naar school die past niet meer in zijn communiekledij, rode broek, rode t-shirt en zijn All stars blauw met rood. Kleine M was niet nerveus, het is toch een dag zoals alle andere. Tja dat er een prinses op school komt is een bijkomstigheid.

Daarnet hoorde ik op radio2  al. Dat prinses Astrid een schooltje gaat bezoeken, waar de kinderen werkjes hebben gemaakt voor haar 30ste huwelijksverjaardag en ze deze persoonlijk gaat ophalen .
Dus bij deze als je dit hoort, weet dan dat het op het schooltje van de jongens is.

.......wordt vervolgd

Geen opmerkingen: