donderdag 27 augustus 2009

ketchup

Met héél veel tomaten heb ik deze morgen tomatenketchup gemaakt.

Benodigdheden:
* 2 kg tomaten
* 2 uien
* 2 eetlepels olijfolie
* 2 teentjes knoflook
* 1 rode paprika
* 50 à 100 cc appelazijn
* 1/2 Spaans pepertje
* 2 theelepels curry
* 100 cc suiker ( riet, donkere kandij, .....)

Doe de tomaten, uien, paprika ,Spaans pepertje in stukjes gesneden in een kom met olijfolie.Laat dit alles goed stoven. Doe er ook de helft van de appelazijn bij.
Als alles een 20 min heeft gesudderd alles mixen en door een fijne zeef doen of door roerzeef.
Doe er dan de curry en suiker bij.
Dit alles laat je goed inkoken je mag toch rekenen dat dit 1,5 tot 2 uur duurt.
Daarna in bokaaltjes gieten ,draaideksel erop en omdraaien. Zo laat je dit alles afkoelen.
Als het in flesjes is, mag je deze maar sluiten als de ketchup volledig koud is.
Is het potje of flesje geopend dan wel in de koelkast bewaren. Als de ketchup in flessen is worden deze ook in de koelkast bewaart.

Geen opmerkingen: