dinsdag 11 augustus 2009

tomatensaus

Omdat we nogal veel tomaten hebben maak ik zoals elk jaar tomatensaus en vries deze in. Het is een basis dus je kan het overal in gebruiken.
Bij ons gaat er veel van deze tomatensaus in soep en pastasauzen. Bij mij komt bijna alles onze tuin alleen de olijfolie niet.

benodigdheden:

* tomaten
* olijfolie
* 1 - 2 teentjes look ( naar keuze)
* 1 spaans pepertje
* 1 geel pikant pepertje
* paprika ( ook naar keuze)
* sjalot of uien
* tijm
* rozemarijn
* marjolein
* basilicum

Doe olijfolie in een kom, doe daar de look, sjalot of ui, Spaans pepertje ( zonder pitjes), geel pikant pepertje ( ook zonder pitjes), paprika bij fruit alles aan , doe er dan tomaten bij tot de kom vol is.
Alles goed doorroeren, dan de (verse) kruiden erbij. Laten sudderen tot de tomaten uit elkaar vallen.
alles mixen of door een roerzeef.
Nu kan je er alle kanten mee op.

Geen opmerkingen: