donderdag 8 oktober 2009

Aquamarijn

Aquamarijn is de edelsteen voor oktober

Geschiedenis
De oude Egyptenaren kenden deze steen al, want hij werd als gift gevonden in de graven van de mummies. De naam die wij tegenwoordig voor hem hebben heeft hij pas ten tijde van de Renaissance gekregen. Dankzij zijn doorzichtig groen-blauwe kleur, vergelijkbaar met de kleur van de zee, kwam hij aan de naam „Aqua marina“ (lat./ital.) = Water van de Zee. Ook werd hij in vroegere tijden aan de zeegodinnen gewijd. Hij komt uit de familie van de Berylium en verkrijgt zijn blauwe kleur door sporen van ijzer.


Werking op lichaam en geest
De Aquamarijn is een hele zachte steen, die meestal ter geruststelling bij sterke emoties wordt gebruikt. Hij straalt een vrolijke gelatenheid uit en geeft deze gevoelens direct aan zijn omgeving af of wordt als aftreksel ingenomen.
Hij is de steen die de horizon verruimt en vooral de medialiteit en helderziendheid bevordert. Oprechtheid en uithoudingsvermogen worden gesteund en geestelijke verwarring verhelderd. Hij heeft een invloed op het hormoonhuishouden, ondersteunt het gezichtsvermorgen en compenseert te hevige reacties van het afweersysteem. Daarom wordt hij vaak gebruikt bij allergiën zoals hooikoorts en ziektes van het immuunsysteem.

Werking op de chakra’sDe steen van de zee heeft een gunstige invloed op de gehele Aura (energieveld). Hij heeft echter een sterke relatie met het keelchakra alsmede het chakra “derde oog”. Aan de keelchakra gedragen of opgelegd helpt hij om zich duidelijk en onmisverstaanbaar uit te drukken, om helemaal achter zichzelf te staan. Door het chakra “derde oog” wordt een geestelijke helderheid maar ook een medialiteit begunstigd.

Astrologisch wordt hij aan de Waterman toegeschreven.

Geen opmerkingen: