vrijdag 23 oktober 2009

Grote kosten

We weten weeral waarom we werken. Vorige week heeft onze auto het begeven. Ons rammelbakske, heeft het na 12 jaar begeven.
14 dagen geleden rammelde de auto echt wel héél erg. Ik zei tegen manlief de auto zo raar en luid ronken dat die doet. Manlief " goh gene paniek, tis nogal koud eens die warm is is dat gedaan"
Donderdags na het werk belde manlief me" ik ga eerst naar de garage want de auto zo rammelen en lawaai maken niet normaal" Daar zeiden ze het kunnen verschillende zijn : sleet van ouderdom, de riem die versprongen is, ...
Vorige week zaterdag mochten we bellen: Het verdict was slijtage, om te beginnen 2000 euro kosten zonder werkuren maar het kon héél makkelijk oplopen naar 3000 of 4000 euro.
Omdat we in het voorjaar nog maar grote kosten hadden gedaan hadden we vlug beslist.
Vorige week zaterdag naar de garage we hebben een nieuwe auto gekocht. De auto die manlief wou stond in voorraad met juiste kleur.
Het is deze geworden Dacia Logan MCV met 7 zitplaatsen ( ja iedereen schrikt ervan), zoals hier op het fotoke.

Gisteren mocht manlief om de papieren, wat bleek 's avonds er was iets fout gegaan. Manlief belt met de garage een kwartiertje later blijkt ons papier is verdwenen. Vandaag terug naar de garage.
Maar het goede nieuws is, morgen eerst naar de verzekering en dan naar de garage om onze nieuwe aanwinst.

Geen opmerkingen: