donderdag 29 oktober 2009

pompoenbrood

NAar aanleiding van halloween ga ik voor het schooltje van de kindjes pompoencakjes bakken en pompoenbrood.
De kindjes hun themaweken zijn hallonween. En aangezien we toch veel pompoen hebben.

benodigdheden:
* 100 boter
* 1 ui
* 250 gram pompoenvruchtvlees
* tijm
* laurier
* 200 gram water
brood:
* 600 gram bloem
* 100 gram amandelpoeder
* 75 gram pompoenpitten
* 75 gram verse gist of 1 zakje gedroogde gist
* 10 gram gist
* 2 gram zwarte peper

om in te strijken:
*100 gram rijstbloem ( in de natuurvoedingzaken)
* 10 gram gist
* 10 gram suiker
* 80 gram tafelbier

De boter smelten en de fijngesneden ui glazig bakken, pompoen toevoegen en alles zacht laten stoven samen met de kruiden. Als dit is afgekoeld , goed mengen met de benodigdheden voor het brood en goed kneden tot je een glad deeg hebt.
30 min laten rijzen. Ondertussen meng je alle benodigdheden om het deeg in te strijken.

Maak bollen van +/- 500 gram instrijken met het mengsel. Nog 1 uur laten rijzen en 30 min bakken op 200 graden.

Lekker bij kazen.
Persoonlijk vind ik dat de ui veel te veel doorsmaakt zo erg dat je de pompoen niet smaakt . ieder zijn keuze.
Heb dan voor de kindjes een ander brood gemaakt zonder de ui, zonder de laurier en tijm

Geen opmerkingen: