woensdag 3 februari 2010

Toeters

Maandag en dinsdag had grote M toeters. Dit zijn testen om te zien of 3de kleuterklassers over mogen naar het 1ste leerjaar. De voorbereidende oefeningen waren steeds goed tot super. Maar eens de toeters er zijn is er toch de nodige spanning.
Grote M had enkele weken terug al een paniekaanval. Hij ging het niet kunnen, want er waren echt wel hele moeilijke oefeningen bij zei hij. Maar grote M vliegt er meestal doorheen als of het niks is. Dus ik enkele weken terug gaan vragen aan zijn juf of hij soms ergens problemen mee had. Daar kreeg ik te horen dat hij goed mee kan, nergens geen problemen mee.
Dus na de nodige peptalk tegen zoonlief was de paniekaanval weg. Volgens zoonlief, wisten de kindjes dat het op een maandag en dinsdag zou zijn. Dit om zenuwen te mijden bij de kleuters. Ik had alleen gezegd dat het héél belangrijk was en dat het was om te weten of ze naar de "grote"school zouden kunnen.
Grote M en kleine M gaan naar een wijkschooltje met alleen de kleuterklasjes( ze hebben hun eigen tuintje). De hoofdschool( voor hen de grote)school is verderop.
www.heilighartschooltereken.be
En aangezien grote M er echt naar uit kijkt om naar het 1ste leerjaar te gaan. Gisteren kwam hij thuis en vertelde hij dat zusje* hem had gehad geholpen en hij wel enkele foutjes had. 's Avonds wisten we hoeveel hij had 73/80 had grote M.
We zijn supertrots op hem.

Het is natuurlijk wel een momentopname, maar we zijn toch blij dat hij het zo goed gedaan heeft. Weet ook dat hij zelf een beetje teleurgesteld is omdat hij enkele foutjes had.

3 opmerkingen:

Juud zei

oh wat spannend allemaal die testjes...ik ga morgen ok even op een school kijken voor Kjell.Maar ik weet niet of hij naar die school zal gaan als hij 4 is.100 meter van huis zit nml ook een school en wie wete zal hij daar hene gaan. Hij gaat alwel vanaf 23 feb.naar de peuterspeelzaal hier 100 meter vandaan.Hij was gewend drie dagen per week naar t kinderdagverblijf te gaan. de peuterspeelzaal is hiermaar 2 dagdeken per week. Bij jullie gaan ze al langer naar school toch als ze zo klein zijn?

moeke Vera zei

proficiat M!!!

Sabrina zei

@ juudske,


Hier kunnen de kindjes vanaf 2,5 naar school. Dan gaan ze naar het instapklasje.