zaterdag 18 september 2010

Huiswerk - lezen

Grote m heeft als huiswerk 3 keer week lezen. Maar dan is alles goed om de trukkenkast open te zetten. Maar blijkbaar heeft zijn beste vriendje L dit ook. Volgens de papa van L spreken ze dit af dit kan niet anders want aan de verhalen te horen is het bij beiden krak hetzelfde.
Maar gisteren was hij net iets te ver gegaan. Hij had resultaten mee van leestesten en deze waren niet zo goed. Ik kijk in zijn agenda wat hij moet doen " Ik lees pag 6-7" wat zat er niet in zijn boekentas ......... zijn leesboek.
Hem de nodige preek gegeven en gezegd dat hij anders niet meer mag gaan turnen.

Had gebeld naar de school en ik mocht nog achter zijn leesboek komen. De directeur vond de reserve sleutel niet. Gevraagd aan de juf van de A-klas, zij had ook geen sleutel van die klas. Maar hij mocht wel een boek gebruiken om het weekend te doorkomen.
Wat wel super was van de juf.

Ben er misschien wel streng in, maar als taalmama kan dit niet vind ik,dat meneerke zo doet. Ben dit schooljaar leren schrijfmama in zijn klasje, leesmama in het 2de leerjaar en leesmama in de 2de en 3de kleuterklas( de klas van kleine M). Dus ben eigenlijk goed bezig met taal.

Geen opmerkingen: