zaterdag 22 juni 2013

Minicake van zalm en venkel

EEn lekker verrassend hapje. Een niet voor de hand liggend aperitiefhapje

·  100 gram gerookte zalm
·  1 venkel
·  1/4 onbehandelde citroen
·  3 eieren
·  100 gram boter
·  1 dl melk
·  180 gram bloem
·  1 zakje bakpoeder
·  1 koffielepel roze bessen
Kook de fijngesneden venkelblokjes gaar in licht gezouten water, giet af en
koel af onder koud stromend water.
Klop de eieren los in een kom en voeg de bloem,bakpoeder,melk en gesmolten
boter toe. Klop tot een luchtig deeg. Voeg de venkelblokjes, fijngesneden
venkelgroen en snippers gerookte zalm toe samen met de roze bessen en 1
koffielepel citroen rasp. Verdeel het deeg over een beboterde en met bloem
bestoven bakplaat. Bak gedurende 30 minuten in een op 175°C voorverwarmde
oven.
Laat afkoelen en snij in kleine vierkantjes, leg op een apero schaaltje en werk
af met enkele garnaaltjes en wat venkelgroen.
Smakelijk!

Geen opmerkingen: