maandag 16 augustus 2010

Schoolbezoekje

Deze morgen een bezoekje gebracht aan de "grote" school. Het is nog 14,5 dagen vakantie, ik weet het maar we gingen voor grote M.

Grote M vraagt zich al de hele vakantie af of hij wel met L in de klas zal zitten. Grote M en L zijn echte dikke vrienden. Grote M ziet er ook vanaf dat zijn liefje Y naar een andere school zal gaan. Zaterdag moesten Grote en kleine m naar een verjaardagsfeestje,nu bleek dat L er ook was.
Bij het afhalen van de kindjes was de papa van L er ook. Een babbeltje gedaan over het "1ste leerjaar" Die papa had zich dat ook al afgevraagd of M en L wel samen in de klas zouden zitten.
Want L en grote M ,zitten al samen van het instapklasje samen en als ze op de grote school kwamen zag je aan hun manier "samen zijn we sterk en kunnen de wereld aan".
De papa van L ,begreep ook als grote m en L niet samen zitten,we wel eens problemen met grote M zouden hebben. Hij zou het ook tof vinden als de jongens samen bleven.

Dus deze morgen naar meneer directeur getrokken. Want op de school mag je wel je "voorkeur" geven. De directeur ging er wel rekening mee houden met het samen stellen van de klassen. Want er was wel een kansje dat het klasje van de wijkschool ging samen blijven. Of de meisje en de jongens splitsen,maar dan zou er 1 meisje tegenover 7 jongens. Dus klopt de verhouding ook niet.

Want ookal komt Y niet meer , grote M spreekt bijna dagelijks over haar. Want sommige dagen als je hem raakt hij na Y nooit meer van de straat. En dat is 6 jaar en maakt zich daar al zorgen over. Want als hij trouwt is het met Y en anders niet.

Geen opmerkingen: